Подписани драйвери и неподписани драйвери

19-ти февруари 2010

Когато инсталирате драйвера на устройство в Windows, може да са видели предупреждение, че водачът не е подписан. В този случай вие трябва ръчно да разреши инсталирането и използването на драйвера на устройство.

В Vista например вие ще видите съобщението по-долу показва, че Windows не може да провери издателя на този софтуерен драйвер.

Unsigned driver install message

Но каква е разликата между подписани и неподписани драйвери?

A подписан шофьор е в основата на цифрово подписан драйвер, което означава, че софтуера на драйвера е свързан с цифров сертификат, който позволява идентифициране на издателя на водача. То също така гарантира, че водачът не е бил модифициран от някой друг, тъй като това би корумпирани подписания статут и да го направи грозен.

Така с помощта на подписан драйвер ще гарантира, че Windows може автоматично да инсталирате драйвера и предотвратява злонамерен софтуер да се инсталира заедно с шофьора. Като се има предвид, че шофьорите работят на много високо ниво на сигурност в операционната система, че е много важно да се използват безопасни шофьори.

Windows Vista, Windows 2008 сървър и Windows 7 вече наложи неподписани драйвери, за да се монтират с помощта на достъп ниво администратор, но как може да знаем със сигурност, че с неподписани драйвери е безопасно?

Е, не можеш наистина. Така че винаги се уверете, че вашият софтуер за сигурност, да е актуална и активна, и да направите резервно копие или да създадете точка за възстановяване на системата преди да направите каквито и да било промени в системата си, особено при инсталиране на драйвери на устройства .

Уверете се, неподписани драйвери в Windows XP

В Windows XP, принудителното изпълнение на подписаните шофьори не е налице, така че рискът от инсталиране на неподписани драйвери с всички свързани с тях рискове, е много по-висока.

Едно нещо, което можете да направите в Windows XP е да се намери неподписани драйвери в Windows XP и, ако е възможно, да ги замени с нови, подписани драйвери.

Microsoft има подробни инструкции за това как да използвате Windows XP проверка на подписа инструмента за проверка на неподписани файлове водача. Това също така описва често срещан проблем с управлението на захранването в неподписани драйвери, така че можете да се опитате да актуализирате или да ги заменят неподписани драйвери от подписани драйвери, или забраняване на неподписани драйвери, ако те водят до такива проблеми.

Изключване на неподписани драйвери Warnings

Това не е нещо, което ние препоръчваме, но като потребител всъщност можете да забраните предупрежденията относно неподписани драйвери в Windows XP. Щракнете с десния бутон иконата на My Computer и изберете Properties от появилото се меню. Сега изберете раздела Hardware и щракнете върху бутона на Driver Подписване. След това изберете опцията Игнорирай и кликнете OK.

Ignore unsigned drivers in Windows XP

Ако използвате Windows XP Professional, можете също да промените политиката на сигурност, за да направи същото.

Тип "secpol.msc" на опцията Run от менюто Start и натиснете Enter. След това отидете до местни политики -> Настройки за сигурност. Сега намерите и промените опцията "устройства: неподписани драйвери инсталацията поведение" на "Тихо да успее". Това изисква рестартиране на компютъра.

Използвайте неподписани драйвери в Windows 7

Windows 7 няма да ви позволи да инсталирате неподписани драйвери, тъй като добре. Въпреки че е добре да се защити една операционна система от инсталиране потенциално ненадеждни шофьори, в някои случаи има просто не са подписани налични драйвери и неподписани драйвери са единственият начин да се направи работата на устройството.
В Windows 7, можете да изключите подписването на драйверите от менюто Start (F8), но това ще трябва да бъде направено по време на всяка обувка.
Други възможности са да използвате редактора на групови правила, които ще работят за крайната (и аз също вярвам, че Pro версии):
- Начало на редактора на групови използвате командата gpedit.msc на старт менюто.
- Изберете User Config -> Admin Templ. -> System -> Инсталиране на Driver
- Изберете IGNORE в падащото меню

Ако опцията Група Политика Редактор не е на разположение, можете да използвате този метод:
- Стартирате командния ред с администраторски права (щракнете с десния бутон и изберете Run като администратор)
- Тип Bcdedit.exe зададени loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS и натиснете Enter
- Тип Bcdedit.exe зададена TESTSIGNING ON и натиснете Enter

След това би трябвало да можете да инсталирате неподписани драйвери в Windows 7.

В случай, че искате да се върнете промените, използвайте DENABLE_INTEGRITY_CHECKS като последната опция в първата команда и OFF вместо ON през втората команда.

Ако всичко това не работи за вас, можете да опитате с подписване на водача си. Windows не поддържа режим на тест, който позволява подписан (но не и цифрово непотвърден) на водачите да бъдат заредени. Помощна програма, наречена Driver Подпис Изпълнение може да се използва за тази цел.
За да обновите своята водачи в няколко прости стъпки, можете да използвате инструмент за обновяване на водача .

»Омрежен«

Влизане Пила под: Драйвери за устройства

3 Коментари Добавете вашия собствен

  • 1. Социални отметки | 04 май 2010 в 08:41 ч.

    - Благодаря отново за вноската в KarmaLynx.com-това определено ще помогне на някой, някой ден. Радвам се, че го имаше както XP, а и информация-

  • . 2 Amit Kumar | 8 януари 2013 в 12:57 ч.

    Здравейте аз съм опаковчик заявление работи върху Windows 7 платформа. Имам този грозен водача по време на инсталиране на приложението на име като "ClearOne Coverge конзола", но аз искам да го използвате като подписано шофьор, така че тя може да се използва в моя пакет без надзор, както и потребителят не трябва да има, за да си взаимодействат с инсталацията на тази Unsigned Driver. Моля, дайте ми осъществимо решение за. Благодаря

  • 3. Andy | 9 януари 2013 в 04:39 ч.

    @ Amit Kumar - Единственият начин, аз знам, че ще работи във всички случаи е да се регистрирате на водача. Така че ще трябва сертификат за подписване код за това.

Оставете коментар

Длъжен

Изисква се, скрит

CAPTCHA Image
Обновяване на изображението
*

Някои HTML позволени:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <им > <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback тази публикация | Абонирайте се за коментарите чрез RSS Feed


Абонирай се за www.DeviceDriverFinder.com

Абонирайте се за най-новото устройство и шофьор новина!

Отзиви

Полезни Шофьор Tools

Категории

Последните публикации

Скорошни коментари

Преводач

English flagItalian flagPortuguese flagGerman flagFrench flagSpanish flagGreek flag
Dutch flagBulgarian flagCzech flagCroatian flagDanish flagFinnish flagPolish flag
Romanian flagSwedish flagNorwegian flagSlovenian flagUkrainian flagTurkish flagHungarian flag