Подписани драйвери и неподписани драйвери

19-ти февруари 2010

Когато инсталирате драйвер за устройството в Windows, може да сте видели предупреждение, че водачът не е подписан. В този случай вие трябва ръчно да разреши инсталирането и използването на драйвера на устройство.

В Vista например ще видите съобщението по-долу показва, че Windows не може да провери издателя на този софтуерен драйвер.

Unsigned driver install message

Но каква е разликата между подписани и неподписани драйвери?

Подписан шофьор е в основата на цифрово подписан драйвер, което означава, че драйвера е свързан с цифров сертификат, който позволява идентифициране на издателя на водача. То също така гарантира, че водачът не е бил модифициран от някой друг, тъй като това би развалите подписан статут и да го направи грозен.

Така че, с помощта на подписа на водача ще се гарантира, че Windows може автоматично да инсталирате драйвера и предотвратява злонамерен софтуер, за да бъдат инсталирани заедно с шофьора. Като се има предвид, че шофьорите работят на много високо ниво на сигурност в операционната система, че е много важно да се използват безопасни водачи.

Windows Vista, Windows 2008 сървър и Windows 7 вече наложи неподписани драйвери, за да се монтират с помощта на достъп ниво администратор, но как можете да знаете със сигурност, че с неподписани драйвери е безопасно?

Е, не можеш наистина. Така че винаги се уверете, че вашият софтуер за сигурност, да е актуална и активна, и да направите резервно копие или да създадете точка за възстановяване на системата преди да направите каквито и да било промени в системата си, особено при инсталиране на драйвери на устройства .

Уверете се, неподписани драйвери в Windows XP

В Windows XP, изпълнението на подписани драйвери не е налице, така че рискът за инсталиране на неподписани драйвери с всички свързани с тях рискове е много по-висока.

Едно нещо, което можете да направите в Windows XP е да се намери на неподписани драйвери в Windows XP и, ако е възможно, да ги замени с нови, подписани драйвери.

Microsoft има подробни инструкции за това как да използвате Windows XP проверка на подписа инструмента за проверка на неподписани файлове водача. Това се описва често срещан проблем с управлението на захранването в неподписани драйвери, така че можете да се опитате да се актуализира или да замени неподписани драйвери с подписани драйвери, или забраните неподписани драйвери, ако те водят до такива проблеми.

Изключване на неподписани драйвери Предупреждения

Това не е нещо, което ние препоръчваме, но като потребител, можете да всъщност забраните предупрежденията относно неподписани драйвери в Windows XP. Щракнете с десния бутон върху иконата на My Computer и изберете Properties от появилото се меню. Сега изберете раздела Hardware и щракнете върху бутона Driver Подписване. След това изберете опцията Игнорирай и щракнете върху OK.

Ignore unsigned drivers in Windows XP

Ако използвате Windows XP Professional, можете да промените и политиките за сигурност, за да направи същото.

Тип "secpol.msc" в опцията Run от менюто Start и натиснете Enter. След това отидете на местни политики -> Настройки за сигурност. Сега намери и промените опцията "устройства: неподписан драйвер инсталация поведение" на "Тихо да успее". Това изисква рестартиране на компютъра.

Използвайте неподписани драйвери в Windows 7

Windows 7 няма да ви позволи да инсталирате неподписани драйвери, както добре. Въпреки че е добре да се защити една операционна система да инсталира потенциално ненадеждни шофьори, в някои случаи там просто не са подписани драйвери на разположение, и неподписани драйвери са единственият начин да се направи работата на устройството.
В Windows 7 можете да изключите подписването шофьор от менюто Start (F8), но това ще трябва да се направи по време на всяка обувка.
Други варианти са да се използва редактора на групови правила, които ще работят за Ultimate (и аз също вярвам, че Pro версията):
- Започнете редактора на групови правила, като използвате командата gpedit.msc на стартовото меню.
- Изберете User Config -> Admin шаблон. -> System -> Инсталиране на Driver
- Изберете игнорират в падащото меню

Ако опцията Група Политика Редактор не е на разположение, можете да използвате този метод:
- Стартиране на командния ред с администраторски права (щракнете с десния бутон и изберете Run като администратор)
- Тип Bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS и натиснете Enter
- Тип Bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON и натиснете Enter

След това би трябвало да можете да инсталирате неподписани драйвери в Windows 7.

В случай, че искате да се върнете промените, използвайте DENABLE_INTEGRITY_CHECKS като последна опция в първата команда и OFF вместо ON през втората команда.

Ако всичко това не работи за вас, можете да опитате подписване на себе си водача. Windows поддържа режим на тест, който позволява да се подписва (но не и цифрово проверена) шофьори, да бъдат натоварени. Помощна програма, наречена Driver Подпис Изпълнение може да се използва за тази цел.
За да актуализирате вашите водачи в няколко прости стъпки, можете да използвате инструмент обновяване водача .

»Омрежен«

Влизане Пила под: драйвери за устройства

3 Коментари Добавете свой ​​собствен

  • . 1 Социални отметки | 04 май 2010 в 08:41 ч

    - Благодаря отново за принос KarmaLynx.com- това определено ще помогне на някого някой ден. Радвам се, че има и двете XP и и информационно

  • 2. Amit Kumar | 8 януари 2013 в 12:57 ч

    Здравейте аз съм опаковчик заявление работи върху Windows 7 платформа. Имам този грозен водача по време на инсталиране на приложението, определен като "ClearOne Coverge конзола", но аз искам да го използвате като подписа шофьор, така че да може да се използва в моя пакет като без надзор и потребителят не трябва да взаимодейства с инсталирането на този неподписан Driver. Моля, дайте ми осъществимо решение за. Благодаря ви

  • . 3 Анди | 9 януари 2013 в 04:39 ч

    Amit Kumar - Единственият начин, аз знам, че ще работи във всички случаи, е да се регистрирате на водача. Така че ще трябва сертификат за подписване код за това.

Оставете коментар

Задължително

Задължително, скрит

CAPTCHA Image
Обновяване на изображението
*

Някои HTML позволени:
<a href="" title=""> <съкр заглавие = ""> <акроним заглавие = ""> <б> <Текстов блок цитират = ""> <цитират> <код> <дел час и дата = ""> <им > <I> <р цитират = ""> <стачка> <силно>

Trackback този пост | Абонирайте се за коментарите чрез RSS Feed


Абонирай се за www.DeviceDriverFinder.com

Абонирайте се за устройство и драйвер новини!

Отзиви

Полезни Шофьор Tools

Категории

Последните публикации

Скорошни коментари

Преводач

English flagItalian flagPortuguese flagGerman flagFrench flagSpanish flagGreek flag
Dutch flagBulgarian flagCzech flagCroatian flagDanish flagFinnish flagPolish flag
Romanian flagSwedish flagNorwegian flagSlovenian flagUkrainian flagTurkish flagHungarian flag