Állítsa vissza a BIOS a számítógép

November 30, 2008

A PC BIOS lényege a számítógép működését. BIOS nélkül a számítógép nem indul el, és a legtöbb hardver nem fog működni. Voltak jó néhány Bios fejlesztők a múltban, de a konszolidáció csak néhány marad ma. A legtöbb PC egy AMI Bios, Phoenix Bios vagy Award Bios (Award most tulajdonában Phoenix Technologies).

Ha a számítógép elindul mutató hibák, talán így a kék képernyő hiba, az egyik lehetséges oka a helytelenül beállított Bios. Problémák lehet eredő Windows frissítés telepítése az új hardver, tuningolás, vagy csak egy változást a rendszer konfigurációban.

Egy egyszerű módszer, hogy erősít PC hibákat sok esetben az, hogy betölti az alapértelmezett BIOS beállításokat. Visszaállítása a Bios ily módon azt eredményezi, biztonságos konfigurációban használt alaplap, processzor és memória. Az alapértelmezett BIOS beállításokat nem adja meg a leggyorsabb PC, de lesz egy stabil számítógép.

Hogy betölti az alapértelmezett BIOS beállításokat, akkor először meg kell, hogy bekerüljön a Bios. Ehhez (újra) elindítja a számítógépet, és nyomja le az F2 billentyűt, amikor a számítógép elindul. A legtöbb esetben lesz egy üzenet a képernyőn, hogy megmondja, mikor kell megnyomni az F2 billentyűt. Egyes régebbi rendszerekben a legfontosabb, hogy használat a Del billentyűt, vagy az F10 billentyűt. Ismét az üzenet a képernyőn általában mondani, melyik gombot kell használni, hogy belépjen a BIOS. Ha nem, ellenőrizze az alaplap vagy a számítógép kézikönyvét.
Motherboard

Ha már a Bios, tölthet be az alapértelmezett.

A díj / Phoenix Bios, válassza ki a "Load Fail-Safe alapértékekre", majd nyomja meg az F10 gombot a beállítások mentéséhez.

Az AMI Bios, meg kell, hogy keresse meg a "Default" képernyőn a kurzor, vagy +/- PgUp / PgDn gombokat. Ezen a képernyőn, válassza a 3. lehetőséget "Fail-Safe BIOS Setup beállítások". Ezután lépjen ki a BIOS, mentjük a módosításokat.

Ami egy dokumentumot az alapértelmezett AMIBIOS8 billentyűzet beállítások. Hacsak az alaplap gyártó megváltoztatta őket, akkor ezeket a billentyűket állítani a Bios is.

Ha a számítógép nem indul többé, vagy nem tud belépni a Bios, van egy másik módja annak, hogy állítsa vissza a CMOS, és ez által egy jumper az alaplapon. Egy asztali PC, akkor csak meg kell nyitnia a PC esetében, és megtalálja a jumper az alaplapon. Nézze közelében egy kis elem. A laptopok és notebookok ez a megoldás nem lehetséges anélkül, hogy a segítségével egy hiteles szakember.

Betöltése után a Bios alapértelmezett beállításokat, a számítógép elindul és újra normális BIOS kapcsolatos hibákat nem lesz ott. Ezután kezdheti csípés a Bios újra ki / bekapcsolására beépített hardveres, vagy növelni a számítógép teljesítményét. Mindig nyomon követni, hogy mit változtatni, így visszaáll az előző beállításra, anélkül, hogy betölti az alapértelmezett BIOS beállításokat újra!

Abban az esetben van szükség további információt az alaplap, próbálkozzon a honlapján a nagy alaplap gyártók:

Abit

AOpen

Asus

Elitegroup

Gigabyte

Intel

MSI

Nevezési Kategória: Device Drivers

2 Comments Add meg a saját

 • 1. Blue Screen hibák | BSOD & hellip | április 21, 2009 at 18:49

  [...] Töltse be az alapértelmezett BIOS értékek - erőforrás-ütközések és időzítési problémák oka lehet a helytelen BIOS beállításait. [...]

 • 2. Dost Muhammad | augusztus 10, 2009 at 06:27

  Te vagy a nagy emberek
  Azt akarom, hogy szolgáltatást, amit egész életemben te olyan kedves emberek, hogy segítsen az embereknek soha nem látni, hogy, mint az emberek
  te olyan szép
  Isten adjon nekem egy ilyen jellegű tudás, hogy segítsen másoknak
  ez az én, amely Isten áldja meg, és mindazoknak, akik szeretnék, hogy segítsen másoknak.

Leave a Comment

Kötelező

Szükséges, rejtett

CAPTCHA Image
Kép frissítése
*

Néhány HTML engedélyezve:
<a <abbr title = ""> <acronym title = ""> <b> <blockquote cite = ""> <cite> <code> <del datetime = ""> <em > <i> <q cite = ""> <strike> <strong>

Trackback ezt a bejegyzést | Iratkozz fel a hozzászólások RSS Feed keresztül


Feliratkozás www.DeviceDriverFinder.com

Regisztrálj a legújabb készülék és vezető hír!

Vélemények

Hasznos Pilóta eszközök

Kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

Legutóbbi megjegyzések

Fordító

English flagItalian flagPortuguese flagGerman flagFrench flagSpanish flagGreek flag
Dutch flagBulgarian flagCzech flagCroatian flagDanish flagFinnish flagPolish flag
Romanian flagSwedish flagNorwegian flagSlovenian flagUkrainian flagTurkish flagHungarian flag