Állítsa vissza a BIOS a számítógép

November 30., 2008

A PC BIOS a lényege a számítógép működését. Nélkül BIOS a számítógép nem indul el, és a legtöbb hardver nem működik. Voltak jó néhány Bios fejlesztők a múltban, de a konszolidáció csak néhány még ma is. A legtöbb számítógép rendelkezik AMI Bios, Phoenix BIOS vagy AWARD BIOS (Award most tulajdonában Phoenix Technologies).

Ha a számítógép elindul bemutató hibák, talán így a kék képernyő hiba, az egyik lehetséges oka a rosszul beállított Bios. Problémák lehet eredő Windows frissítés telepítése új hardver, tuningolás, vagy csak egy változás a rendszer konfigurációban.

Egy egyszerű módszer, hogy Erősít PC hibák sok esetben az, hogy betölti az alapértelmezett BIOS beállításokat. Visszaállítása a Bios ilyen módon, amelynek eredményeképpen a biztonságos konfigurációban használt alaplap, processzor és a memória. Az alapértelmezett Bios beállítások nem adja meg a leggyorsabb PC, de lesz egy stabil számítógép.

Hogy betölti az alapértelmezett BIOS beállításokat, akkor először meg kell, hogy a BIOS-ba. Ehhez (újra) elindítja a számítógépet, és nyomja meg az F2 billentyűt, amikor a számítógép elindul. A legtöbb esetben lesz egy üzenetet a képernyőn, hogy megmondja, mikor kell megnyomni az F2 billentyűt. Egyes régebbi rendszerekben a legfontosabb, hogy használja a Del gombot, vagy az F10 billentyűt. Ismét az üzenet képernyőn általában mondani, melyik gombot kell használni, hogy belépjen a BIOS. Ha nem, ellenőrizze az alaplap vagy a számítógép manuális.
Motherboard

Ha van a BIOS-ban, akkor töltse be az alapértelmezett.

A Award / Phoenix Bios, válassza a "Load Fail-Safe Defaults", majd nyomja meg az F10 gombot, hogy elmentse a beállításokat.

Az AMI BIOS-t, meg kell, hogy keresse meg az "alapértelmezett" képernyőn a kurzor, + / - vagy a PgUp / PgDn gombokat. Ezen a képernyőn, válassza ki a 3. lehetőséget "Fail-Safe BIOS Setup Settings". Ezután lépjen ki a BIOS, mentjük a módosításokat.

Ami egy dokumentumot az alapértelmezett AMIBIOS8 billentyűzet beállításait. Kivéve, ha az alaplap gyártója megváltoztatta őket, akkor azokat a billentyűleütéseket, hogy állítsa vissza a Bios is.

Ha a számítógép nem indul többé, vagy nem tud belépni a Bios, van egy másik módja annak, hogy állítsa vissza a CMOS és a segítségével egy jumper az alaplapon. Egy asztali PC, akkor egyszerűen nyissa ki a PC esetében, és megtalálja a jumper az alaplapon. Nézz mellett egy kis elem. A laptopok és notebookok ez a megoldás nem lehetséges anélkül, hogy a segítségével egy hiteles szakember.

Betöltése után a BIOS alapértelmezett beállításokat, a számítógép kell indulnia újra normális és BIOS-hoz kapcsolódó hibákat nem lesz ott. Ezután meg lehet kezdeni a csípés a Bios újra engedélyezése / tiltása beépített hardveres, vagy növelni a számítógép teljesítményét. Mindig nyomon követni, hogy mit változtatni, így visszaáll az előző beállításra, anélkül, hogy töltse be az alapértelmezett BIOS beállításokat újra!

Ha további információra van szüksége az alaplap, próbálkozzon a honlapján a nagy alaplap gyártók:

Abit

AOpen

Asus

Elitegroup

Gigabyte

Intel

MSI

Nevezési Kategória: Device Drivers

2 Comments Add meg a saját

 • 1.. Blue Screen hibák | BSOD & hellip | Április 21, 2009 at 18:49

  [...] Töltse alapértelmezett BIOS értékek - erőforrás-ütközések és időzítési problémák oka lehet a helytelen BIOS-beállítások. [...]

 • 2.. Dost Muhammad | augusztus 10, 2009 at 06:27

  Te vagy a nagy emberek,
  Azt akarom, a szolgáltatást, amit egész életemben van olyan kedves emberek, hogy az emberek soha nem látni, hogy, mint az emberek
  te olyan szép
  Isten adjon nekem egy ilyen fajta tudás, hogy segítsen másoknak
  ez az én, amely Isten áldja meg, és mindazoknak, akik szeretnék, hogy segítsen másoknak.

Leave a Comment

Kötelező

Szükséges, rejtett

CAPTCHA Image
Frissítés Kép
*

Néhány HTML nem engedélyezett:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em > <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Trackback ezt a hozzászólást | Iratkozz fel a hozzászólások RSS Feed keresztül


Feliratkozás a www.DeviceDriverFinder.com

Regisztrálj a legújabb készülék és vezető hír!

Vélemények

Hasznos illesztőprogram eszközök

Kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

Legutóbbi megjegyzések

Fordító

English flagItalian flagPortuguese flagGerman flagFrench flagSpanish flagGreek flag
Dutch flagBulgarian flagCzech flagCroatian flagDanish flagFinnish flagPolish flag
Romanian flagSwedish flagNorwegian flagSlovenian flagUkrainian flagTurkish flagHungarian flag