Állítsa vissza a BIOS a számítógép

November 30, 2008

A PC BIOS a lényege a számítógép működését. Nélkül a BIOS a számítógép nem indul el, és a legtöbb hardver nem fog működni. Voltak jó néhány Bios fejlesztők a múltban, de a konszolidáció csak néhány marad ma. A legtöbb számítógép rendelkezik AMI Bios, Phoenix BIOS vagy Award Bios (Award most tulajdonában Phoenix Technologies).

Ha a számítógép elindul bemutató hibák, talán így a kék képernyő hiba, az egyik lehetséges oka a helytelenül beállított BIOS-t. Problémákat lehet eredő Windows frissítés telepítése az új hardver, tuningolás, vagy csak a változás a rendszer konfigurációban.

Egy egyszerű módszer, hogy erősít PC hibák sok esetben az, hogy töltse be az alapértelmezett BIOS beállításokat. Visszaállítása a Bios ily módon azt eredményezi, biztonságos konfigurációban használt alaplap, processzor és memória. Az alapértelmezett BIOS beállításokat nem adja meg a leggyorsabb PC, de lesz egy stabil számítógép.

Betölteni az alapértelmezett BIOS beállításokat, akkor először meg kell bejutni a BIOS-t. Ehhez (újra) elindítja a számítógépet, és nyomja le az F2 billentyűt, amikor a számítógép elindul. A legtöbb esetben lesz egy üzenet a képernyőn, hogy megmondja, mikor kell megnyomni az F2 billentyűt. Egyes régebbi rendszerekben a legfontosabb, hogy használata a Del billentyűt, vagy az F10 billentyűt. Ismét az üzenet a képernyőn általában mondani, melyik gombot kell használni, hogy belépjen a BIOS. Ha nem, ellenőrizze az alaplap vagy a számítógép kézikönyvében.
Motherboard

Ha már a Bios, betöltheti az alapértelmezett.

A Díj / Phoenix Bios, válassza ki a "Load Fail-Safe alapértékekre", majd nyomja meg az F10 gombot a beállítások mentéséhez.

Az AMI BIOS, meg kell, hogy keresse meg a "Default" képernyőn a kurzor, +/- vagy PgUp / PgDn gombokat. Ezen a képernyőn, válassza a 3. opciót "Fail-Safe BIOS Setup Settings". Ezt követően lépjen ki a BIOS, mentjük a módosításokat.

Ami egy dokumentumot az alapértelmezett AMIBIOS8 billentyűzet beállításokat. Kivéve, ha az alaplap gyártó megváltoztatta őket, akkor azokat a billentyűleütéseket állítani a Bios is.

Ha a számítógép nem indul többé, vagy nem tud belépni a Bios, van egy másik módja annak, hogy állítsa vissza a CMOS, és ez által egy jumper az alaplapon. Egy asztali PC, akkor csak meg kell nyitnia a PC esetében, és megtalálja a jumper az alaplapon. Nézze mellett egy kis elem. A laptopok és notebookok ez a megoldás nem lehetséges anélkül, hogy a segítségével egy hiteles szakember.

Betöltése után a Bios alapértelmezett beállításokat, a számítógép elindul újra normális és BIOS-hoz kapcsolódó hibákat nem lesz ott. Ezután meg lehet kezdeni a csípés a Bios újra engedélyezése / tiltása beépített hardveres, vagy növelni a számítógép teljesítményét. Mindig nyomon követni, hogy mit meg nem változtatja, így visszatér a korábbi beállítás, anélkül, hogy betölti az alapértelmezett BIOS beállításokat újra!

Amennyiben további információra van szüksége az alaplap, próbálkozzon a honlapján a nagy alaplap gyártók:

Abit

AOpen

Asus

ELITEGROUP

Gigabyte

Intel

MSI

Bejegyzés Kategória: Device Drivers

2 Comments Írja meg

 • 1. Blue Screen hibák | BSOD & hellip | Április 21, 2009 at 18:49

  [...] Töltse be az alapértelmezett BIOS értékek - erőforrás-ütközések és időzítési problémák oka lehet a helytelen BIOS-beállítások. [...]

 • 2. Dost Muhammad | augusztus 10, 2009 at 06:27

  Te vagy a nagy emberek
  Azt akarom, hogy szolgáltatást, amit egész életemben te olyan kedves emberek, hogy segítsen az embereknek soha nem látni, hogy, mint az emberek
  te olyan szép
  Isten adjon nekem egy ilyen jellegű tudás, hogy segítsen másoknak
  ez az én, amely Isten áldja meg, és mindazoknak, akik szeretnék, hogy segítsen másoknak.

Leave a Comment

Szükséges

Szükséges, rejtett

CAPTCHA Image
Kép frissítése
*

Néhány HTML nem engedélyezett:
<a href="" title=""> <abbr title = ""> <acronym title = ""> <b> <blockquote cite = ""> <cite> <code> <del datetime = ""> <em > <i> <q cite = ""> <strike> <strong>

Trackback ezen a poszton | Iratkozz fel a hozzászólások RSS Feed keresztül


Feliratkozás www.DeviceDriverFinder.com

Regisztrálj a legújabb készülék és vezető hír!

Vélemények

Hasznos meghajtó Tools

Kategóriák

Legutóbbi hozzászólások

Legutóbbi hozzászólások

Fordító

English flagItalian flagPortuguese flagGerman flagFrench flagSpanish flagGreek flag
Dutch flagBulgarian flagCzech flagCroatian flagDanish flagFinnish flagPolish flag
Romanian flagSwedish flagNorwegian flagSlovenian flagUkrainian flagTurkish flagHungarian flag