Ondertekend Drivers en Unsigned drivers

19 februari 2010

Wanneer u een stuurprogramma in Windows te installeren, kun je een waarschuwing dat de bestuurder niet is ondertekend hebben gezien. In dat geval moet u de installatie en het gebruik van dat apparaat stuurprogramma handmatig te machtigen.

In Vista bijvoorbeeld zou je het onderstaande bericht dat aangeeft dat Windows de uitgever van dit stuurprogramma niet kan verifiëren zien.

Unsigned driver install message

Maar wat is het verschil tussen ondertekend en unsigned drivers?

Een ondertekende bestuurder is eigenlijk een digitaal ondertekend stuurprogramma, waardoor het stuurprogramma is gekoppeld aan een digitaal certificaat dat de identificatie van de uitgever van de bestuurder mogelijk maakt. Het zorgt er ook voor dat de bestuurder nooit is gewijzigd door iemand anders, als dat kapot zou de ondertekende status en maken het niet ondertekend.

Dus met behulp van een ondertekende driver zorgt ervoor dat Windows automatisch de driver kunt installeren en voorkomt dat schadelijke software, samen met de driver te installeren. Aangezien drivers werken bij een zeer hoog beveiligingsniveau in het besturingssysteem, is het zeer belangrijk om veilig drivers.

Windows Vista, Windows 2008 Server en Windows 7 nu al af te dwingen unsigned drivers te worden geïnstalleerd met administrator niveau toegang, maar hoe kun je zeker weten dat een niet-ondertekende stuurprogramma is veilig?

Nou, kan je echt niet. Dus altijd voor zorgen dat uw beveiligingssoftware up-to-date en actief, en maak een back-up of een systeemherstelpunt voordat u wijzigingen aan uw systeem te maken, vooral bij het ​​installeren van stuurprogramma's .

Controleert unsigned drivers in Windows XP

In Windows XP, de handhaving van de ondertekende drivers niet aanwezig is, waardoor de kans op het installeren van niet-ondertekende stuurprogramma's met alle bijbehorende risico's is veel hoger.

Een ding dat je kunt doen in Windows XP is om de niet-ondertekende stuurprogramma's in Windows XP te vinden en, indien mogelijk, te vervangen door nieuwere, ondertekende stuurprogramma.

Microsoft heeft instructies over hoe het te gebruiken gedetailleerde Windows XP Signature Verification Tool om de unsigned driver bestanden te controleren. Dit beschrijft ook het gemeenschappelijke probleem met energiebeheer in niet-ondertekende stuurprogramma's, zodat u kunt proberen bij te werken of te vervangen de niet-ondertekende stuurprogramma ondertekend door de bestuurders, of de niet-ondertekende stuurprogramma uitschakelen als ze dergelijke problemen veroorzaken.

Unsigned Driver Waarschuwingen uitschakelen

Het is niet iets dat we aanraden, maar als gebruiker kun je eigenlijk de waarschuwingen betreffende de niet-ondertekende stuurprogramma's in Windows XP uit te schakelen. Klik rechts op het pictogram Deze computer en selecteer Eigenschappen in het pop-upmenu. Selecteer nu het tabblad Hardware en klik op de Driver Signing knop. Selecteer vervolgens de optie Negeren en klik op OK.

Ignore unsigned drivers in Windows XP

Als u Windows XP Professional, dan kunt u ook het beveiligingsbeleid wijzigen om hetzelfde te doen.

Typ "secpol.msc" op de optie Uitvoeren in het menu Start en druk op Enter. Blader dan naar Lokaal beleid -> Beveiligingsopties. Nu vinden en verander de optie "Apparaten: Unsigned driver installatie gedrag" op "Stil slagen". Dit vereist een herstart van de computer.

Gebruik unsigned drivers in Windows 7

Windows 7 zal niet toestaan ​​dat je unsigned drivers installeren. Hoewel het goed is om een ​​besturingssysteem te beschermen tegen het installeren van potentieel onbetrouwbare chauffeurs, in sommige gevallen is er simpelweg geen ondertekend drivers beschikbaar, en het niet-ondertekende stuurprogramma's zijn de enige manier om een ​​apparaat te laten werken.
In Windows 7 kunt u het ondertekenen van het menu Start (F8) driver uit te schakelen, maar dat zal moeten tijdens elke boot worden gedaan.
Andere opties zijn om de Groepsbeleid-editor, die zal werken voor het uiteindelijke gebruik (en ik geloof ook de Pro-versies):
- Beginnen met de Group Policy Editor met behulp van het commando gpedit.msc in het startmenu.
- Selecteer Gebruiker Config -> Admin Templ. -> Systeem -> Driver installatie
- Selecteer NEGEREN in het uitklapmenu

Als de optie Group Policy Editor is niet beschikbaar is, kunt u deze methode gebruiken:
- Start een command prompt met admin rechten (klik met de rechtermuisknop en selecteer Uitvoeren als Administrator)
- Het type bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS en druk op Enter
- Het type bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON en druk op Enter

Daarna moet u in staat om niet-ondertekende stuurprogramma's te installeren in Windows 7.

In het geval dat u de wijzigingen ongedaan te maken, gebruiken DENABLE_INTEGRITY_CHECKS als de laatste optie in het eerste commando en UIT in plaats van ON in de tweede opdracht.

Als dit allemaal niet werkt voor u, kunt u proberen het ondertekenen van de bestuurder zelf. Windows ondersteunt een testmodus die ondertekend maakt (maar niet digitaal gecontroleerd) drivers worden geladen. Een utility genaamd Driver Signature Enforcement overrider kan worden gebruikt voor dit doel.
Om uw drivers te updaten in een paar eenvoudige stappen kunt u een gebruiken driver update tool .

»Verknoopt«

Entry Geplaatst onder: Device Drivers

3 Reacties Voeg uw eigen

  • . 1 Social Bookmarking | 4 mei 2010 om 08:41

    - Nogmaals bedankt voor de bijdrage aan KarmaLynx.com- dit zeker zal helpen iemand uit een dag. Blij dat het had zowel XP, en & informatie-

  • 2. Amit Kumar | 8 januari 2013 om 12:57

    Hallo ik ben een applicatie verpakker op Windows 7-platform. Ik kreeg deze unsigned driver tijdens het installeren van de applicatie genoemd als "ClearOne coverge console" maar ik wil het gebruiken als ondertekend stuurprogramma, zodat het gebruikt kan worden in mijn pakket als onbeheerd en moet de gebruiker niet hoeft te communiceren met de installatie van deze Unsigned Driver. geef me haalbare oplossing voor. Dank u

  • . 3 Andy | 9 januari 2013 om 04:39

    Amit Kumar - De enige manier die ik ken die zal werken in alle gevallen is het aan de bestuurder te ondertekenen. Dus je zult een code signing certificaat voor nodig.

Laat een bericht achter

Verplicht

Verplicht, verborgen

CAPTCHA Image
Ververs afbeelding
*

Sommige HTML toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title = ""> <acronym title = ""> <b> <blockquote cite = ""> <cite> <code> <del datetime = ""> <em > <i> <q cite = ""> <strike> <strong>

Trackback dit bericht | Abonneer u op de reacties via RSS Feed


Abonneren op www.DeviceDriverFinder.com

Abonneer u op de nieuwste apparaat & driver nieuws!

Beoordelingen

Handige Driver Gereedschap

Categorieën

Recente berichten

Recente Reacties

Vertaler

English flagItalian flagPortuguese flagGerman flagFrench flagSpanish flagGreek flag
Dutch flagBulgarian flagCzech flagCroatian flagDanish flagFinnish flagPolish flag
Romanian flagSwedish flagNorwegian flagSlovenian flagUkrainian flagTurkish flagHungarian flag