Ondertekende stuurprogramma's en ondertekende stuurprogramma

19 februari 2010

Wanneer u een stuurprogramma in Windows te installeren, kun je een waarschuwing dat de driver niet ondertekend hebben gezien. In dat geval moet u de installatie en het gebruik van dat apparaat driver handmatig toestaan.

In Vista bijvoorbeeld zou je het onderstaande bericht dat aangeeft dat Windows de uitgever van dit stuurprogramma niet kan controleren zien.

Unsigned driver install message

Maar wat is het verschil tussen ondertekend en niet-ondertekende stuurprogramma?

Een ondertekende bestuurder is eigenlijk een digitaal ondertekend stuurprogramma, waardoor het stuurprogramma is gekoppeld met een digitaal certificaat dat de identificatie van de uitgever van de bestuurder mogelijk maakt. Het zorgt er ook voor dat de bestuurder nooit is gewijzigd door iemand anders, als die zou corrupt het ondertekende status en maken het niet ondertekend.

Dus met behulp van een ondertekende stuurprogramma zorgt ervoor dat Windows automatisch de driver kunt installeren en voorkomt dat schadelijke software samen met de driver te installeren. Aangezien bestuurders werken op een zeer hoog beveiligingsniveau in het besturingssysteem, is het zeer belangrijk om veilig drivers.

Windows Vista, Windows 2008 Server en Windows 7 nu al af te dwingen unsigned drivers te worden geïnstalleerd met behulp toegang administrator niveau, maar hoe kun je zeker weten dat een niet-ondertekende stuurprogramma veilig is?

Nou, kan je echt niet. Dus altijd voor zorgen dat uw beveiligingssoftware up-to-date en actief, en maak een back-up of een systeem herstelpunt voordat u wijzigingen aan uw systeem te maken, vooral bij het ​​installeren van stuurprogramma's .

Controleer unsigned drivers in Windows XP

In Windows XP, de handhaving van de ondertekende stuurprogramma niet aanwezig is, waardoor de kans op het installeren van niet-ondertekende stuurprogramma's met alle bijbehorende risico's is veel hoger.

Een ding dat je kunt doen in Windows XP is om de niet-ondertekende stuurprogramma's in Windows XP te vinden en, indien mogelijk, te vervangen door nieuwere, ondertekende stuurprogramma.

Microsoft heeft instructies over hoe het te gebruiken gedetailleerde Windows XP Signature Verification Tool om de niet-ondertekende stuurprogramma bestanden te controleren. Dit beschrijft ook het gemeenschappelijke probleem met energiebeheer in niet-ondertekende stuurprogramma's, zodat u kunt proberen om het niet-ondertekende stuurprogramma ondertekend door drivers te updaten of te vervangen, of de niet-ondertekende stuurprogramma te schakelen als ze dergelijke problemen veroorzaken.

Unsigned Driver Waarschuwingen uitschakelen

Het is niet iets wat we aanraden, maar als gebruiker kun je eigenlijk de waarschuwingen uit te schakelen met betrekking tot niet-ondertekende stuurprogramma's in Windows XP. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer en selecteer Eigenschappen in het snelmenu. Selecteert u het tabblad Hardware en klik op de Driver Signing knop. Selecteer vervolgens de optie Negeren en klik op OK.

Ignore unsigned drivers in Windows XP

Als u Windows XP Professional, kunt u ook het beveiligingsbeleid wijzigen om hetzelfde te doen.

Typ "secpol.msc" op de optie Uitvoeren in het menu Start en druk op Enter. Blader naar Lokaal beleid -> Beveiligingsopties. Nu vinden en de optie te veranderen "Apparaten: Unsigned driver installatie gedrag" naar "Stil slagen". Dit vereist een herstart van de computer.

Gebruik unsigned drivers in Windows 7

Windows 7 zal niet toestaan ​​dat u ondertekende stuurprogramma's installeren. Hoewel het goed is om een ​​besturingssysteem te beschermen tegen het installeren van potentieel onbetrouwbare chauffeurs, in sommige gevallen is er gewoon geen ondertekend drivers beschikbaar, en de niet-ondertekende stuurprogramma's zijn de enige manier om een ​​apparaat te laten werken.
In Windows 7 kunt u bestuurder ondertekening uitschakelen in het menu Start (F8), maar dat zal moeten bij elke systeemstart worden gedaan.
Andere opties zijn om de Groepsbeleid-editor, die zal werken voor de Ultimate (en ik geloof ook de Pro-versie) te gebruiken:
- Start de Group Policy Editor met behulp van de gpedit.msc opdracht in het startmenu.
- Selecteer Gebruiker Config -> Admin Templ. -> Systeem -> Driver installatie
- Selecteer Negeren in het uitklapmenu

Als de optie Group Policy Editor is niet beschikbaar is, kunt u deze methode gebruiken:
- Start een opdrachtprompt met admin rechten (klik met de rechtermuisknop en selecteer Uitvoeren als Administrator)
- Het type bcdedit.exe-set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS en druk op Enter
- Type bcdedit.exe set TESTSIGNING ON en druk op Enter

Daarna moet u in staat om unsigned drivers te installeren in Windows 7.

In het geval dat u de wijzigingen ongedaan te maken, gebruiken DENABLE_INTEGRITY_CHECKS als de laatste optie in het eerste bevel en UIT in plaats van ON in de tweede opdracht.

Als dit allemaal niet werkt voor u, kunt u proberen zelf het ondertekenen van de bestuurder. Windows ondersteunt een testfunctie, waarbij ondertekend (maar niet digitaal gecontroleerd) drivers worden geladen. Een utility genaamd Driver Signature Enforcement Overrider kan worden gebruikt voor dit doel.
Om uw chauffeurs in een paar simpele stappen te werken, kunt u een gebruiken driver update tool .

»Verknoopt«

Entry Geplaatst onder: Device Drivers

3 Opmerkingen Voeg je eigen

  • . 1 Social Bookmarking | 4 mei 2010 om 08:41

    - Nogmaals bedankt voor de bijdrage aan KarmaLynx.com-dit zal zeker helpen iemand op een dag. Blij dat het had zowel XP en & informatie-

  • . 2 Amit Kumar | 8 januari 2013 om 12:57

    Hallo ik ben een applicatie verpakker op Windows 7-platform. Ik kreeg deze niet-ondertekende stuurprogramma tijdens het installeren van de applicatie genoemd als "ClearOne coverge console" maar ik wil het gebruiken als ondertekend stuurprogramma, zodat het gebruikt kan worden in mijn pakket als onbeheerd en moet de gebruiker niet hoeft te communiceren met de installatie van deze Unsigned Driver. geef me haalbare oplossing voor. Dank u

  • 3. Andy | 9 januari 2013 om 04:39

    @ Amit Kumar - De enige manier die ik ken die zal werken in alle gevallen is de bestuurder ondertekenen. Dus heb je een code signing certificaat voor nodig.

Laat een bericht achter

Nodig

Verplicht, verborgen

CAPTCHA Image
Ververs afbeelding
*

Sommige HTML toegestaan:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acroniem title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em > <i> <Q cite=""> <strike> <strong>

Trackback dit bericht | Abonneer u op de reacties via RSS Feed


Abonneren op www.DeviceDriverFinder.com

Abonneer u op de nieuwste apparaat & driver nieuws!

Beoordelingen

Handige Driver Gereedschap

Categorieën

Recente berichten

Recente Reacties

Vertaler

English flagItalian flagPortuguese flagGerman flagFrench flagSpanish flagGreek flag
Dutch flagBulgarian flagCzech flagCroatian flagDanish flagFinnish flagPolish flag
Romanian flagSwedish flagNorwegian flagSlovenian flagUkrainian flagTurkish flagHungarian flag