Hur Återställa en drivrutin i Windows

4 dec 2009

Regelbundet kontrollera om dator drivrutinsuppdateringar är en god praxis. Det kommer att hålla din hårdvara körs med maximal prestanda, se till att alla funktioner hårdvara är aktiverad, och det kan bidra till att förebygga enhetsrelaterade fel, som är kända för att ofta orsaka blå skärm fel!

Men naturligtvis en drivrutinsuppdatering kan ibland också orsaka problem i ditt system. En konflikt med en annan maskinvaruenhet kan vara resultatet, eller enheten plötsligt kan inte användas i vissa program längre. Beta förare kan ha denna effekt, eftersom de måste testas mer.

Återgå till föregående Driver

Lyckligtvis Windows erbjuder möjligheten att återställa den tidigare versionen av en drivrutin i de flesta fall. Windows XP, Vista och Windows 7 har alla de funktioner som en förare backup tas när en ny drivrutin installeras, så det är möjligt att återställa den drivrutinen från säkerhetskopian. Detta kallas en rulle tillbaka i Windows.

För att göra en drivrutin rulla tillbaka, öppna Enhetshanteraren i Windows. Du kan komma åt det i Kontrollpanelen, eller skriv in det i sökfältet på Start-menyn för "Enhetshanteraren" och klicka på resulterande programmet.

I enhetshanteraren, måste du högerklicka på den enhet som du vill återställa den tidigare drivrutinsversion. I popupmenyn, välj Egenskaper.

Windows Vista device manager

Detta kommer att ta upp fönstret Egenskaper för den valda maskinvaruenhet. I enhetsegenskapsfönstret väljer du fliken Drivrutin. Nu kommer du att se detaljer förare och ett antal knappar med drivrutinsfunktioner.

Vista driver properties

Nästa steg är att klicka på knappen Återställ tidigare drivrutin. Du kommer att se en bekräftelse, där du måste klicka på knappen Ja.

Några anteckningar om detta förfarande:

  • Se till att du är inloggad som en användare med administratörsbehörighet.
  • Du kan bara rulla tillbaka till en tidigare version av en drivrutin.
  • Föraren rulla tillbaka funktionen finns inte tillgängligt för skrivardrivrutiner . I så fall måste du ladda ner den äldre versionen av skrivardrivrutinen och installera den drivrutinen.

»Tvärbunden«

Entry Filed under: drivrutiner

Lämna en kommentar

Krävs

Krävs, gömd

CAPTCHA Image
Uppdatera bild
*

Vissa HTML tillåten:
<a href="" title=""> <abbr title = ""> <acronym title = ""> <b> <blockquote cite = ""> <cite> <code> <del datetime = ""> <em > <i> <q cite = ""> <strike> <strong>

Trackback this post | Prenumerera på kommentarer via RSS


Prenumerera på www.DeviceDriverFinder.com

Prenumerera på senaste enhet och förar nyheter!

Omdömen

Användbara Driver Verktyg

Kategorier

Nya Inlägg

Senaste kommentarer

Översättare

English flagItalian flagPortuguese flagGerman flagFrench flagSpanish flagGreek flag
Dutch flagBulgarian flagCzech flagCroatian flagDanish flagFinnish flagPolish flag
Romanian flagSwedish flagNorwegian flagSlovenian flagUkrainian flagTurkish flagHungarian flag