Signerade drivrutiner och osignerade drivrutiner

19 februari 2010

När du installerar en drivrutin i Windows, kanske du har sett en varning om att föraren inte är undertecknat. I så fall måste du manuellt tillåta installation och användning av denna drivrutin.

I Vista till exempel skulle du ser meddelandet nedan anger att Windows inte kan verifiera utgivaren av drivrutinen.

Unsigned driver install message

Men vad är skillnaden mellan signerade och osignerade drivrutiner?

En signerad drivrutin är i grunden en digitalt signerad drivrutin, vilket innebär att drivrutinen är associerad med ett digitalt certifikat som gör det möjligt att identifiera utgivaren av föraren. Det garanterar också att föraren har aldrig ändrats av någon annan, eftersom det skulle fördärva det undertecknade status och göra det osignerade.

Så med hjälp av en signerad drivrutin kommer att se till att Windows automatiskt kan installera drivrutinen och förhindrar skadliga program som ska installeras tillsammans med föraren. Med tanke på att förarna arbetar på en mycket hög säkerhetsnivå i operativsystemet, är det mycket viktigt att använda säkra förare.

Windows Vista, Windows 2008 Server och Windows 7 redan genomdriva osignerade drivrutiner som ska installeras med administratörsnivå få tillgång, men hur kan du veta säkert att en osignerad drivrutin är säker?

Tja, kan du inte riktigt. Så alltid se till att ditt säkerhetsprogram är aktuell och aktiv, och göra en säkerhetskopia eller skapa en systemåterställningspunkt innan du gör några ändringar i systemet, särskilt när du installerar drivrutiner .

Verifiera osignerade drivrutiner i Windows XP

I Windows XP, är upprätthållandet av signerade drivrutiner inte är närvarande, så risken att installera osignerade drivrutiner med alla risker är mycket högre.

En sak du kan göra i Windows XP är att hitta osignerade drivrutiner i Windows XP och om möjligt, ersätta dem med nyare, signerade drivrutiner.

Microsoft har detaljerade instruktioner om hur du använder Windows XP Signature Verification Tool att kontrollera osignerade drivrutinsfilerna. Detta beskriver också vanligt problem med energisparfunktioner i osignerade drivrutiner, så du kan prova att uppdatera eller ersätta de osignerade drivrutiner genom signerade drivrutiner, eller inaktivera osignerade drivrutiner om de inte orsakar sådana problem.

Inaktivera osignerad drivrutin Varningar

Det är inte något vi rekommenderar, men som en användare som du faktiskt kan inaktivera varningarna om osignerade drivrutiner i Windows XP. Högerklicka på ikonen Den här datorn, och välj Egenskaper i popupmenyn. Välj nu på fliken Maskinvara och klicka på Driver Signing knappen. Därefter väljer du alternativet Ignorera och klicka på OK.

Ignore unsigned drivers in Windows XP

Om du använder Windows XP Professional, kan du också ändra säkerhetspolicy att göra detsamma.

Skriv "secpol.msc" på alternativet Kör i Start-menyn och tryck på Enter. Bläddra sedan till Lokala principer -> Säkerhetsalternativ. Nu kan du och ändra alternativet "Devices: osignerad drivrutin installation beteende" till "Tyst lyckas". Detta kräver en omstart av datorn.

Använd osignerade drivrutiner i Windows 7

Windows 7 kommer inte att tillåta dig att installera osignerade drivrutiner också. Även om det är bra att skydda ett operativsystem från att installera potentiellt opålitliga förare, i vissa fall det finns helt enkelt inga signerade drivrutiner tillgängliga och osignerade drivrutiner är det enda sättet att göra en enhet arbete.
I Windows 7 kan du stänga av signering av drivrutiner från Start-menyn (F8), men som kommer att behöva göras under varje uppstart.
Andra alternativ är att använda grupprincip redaktör, som kommer att arbeta för Ultimate (och jag tror också Pro versioner):
- Starta grupprinciper med kommandot gpedit.msc på startmenyn.
- Välj User Config -> Admin Templ. -> System -> Driver installation
- Välj IGNORERA i listrutan

Om alternativet Group Policy Editor är inte tillgänglig, kan du använda den här metoden:
- Starta en kommandotolk med administratörsrättigheter (högerklicka och välj Kör som administratör)
- Typ Bcdedit.exe -Set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS och tryck på Enter
- Typ Bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON och tryck på Enter

Efter detta bör du kunna installera osignerade drivrutiner i Windows 7.

Om du vill återställa ändringarna, använd DENABLE_INTEGRITY_CHECKS som det sista alternativet i det första kommandot och OFF istället för ON i det andra kommandot.

Om allt detta inte fungerar för dig, kan du prova att logga föraren själv. Windows stöder ett testläge som tillåter undertecknat (men inte digitalt verifierad) förare som skall lastas. Ett verktyg som kallas drivrutin Signatur verkställighet Overrider kan användas för detta ändamål.
För att uppdatera drivrutinerna i några enkla steg, kan du använda ett verktyg drivrutinsuppdatering .

»Tvärbunden«

Entry Filed under: drivrutiner

3 Kommentarer Lägg till din egen

  • 1. social bookmarking | 4 maj, 2010 på 08:41

    - Tack igen för bidraget till KarmaLynx.com- detta kommer definitivt att hjälpa någon ut en dag. Glad att det hade både XP och & information

  • 2. Amit Kumar | 8 jan 2013 vid 00:57

    Hej Jag är en ansökan förpackare som arbetar på Windows 7-plattformen. Jag fick detta osignerad drivrutin när du installerar program som heter som "ClearOne Coverge konsol", men jag vill använda den som signerad drivrutin så att den kan användas i mitt paket som obevakad och användaren ska inte behöva interagera med installationen av detta Unsigned Driver. snälla ge mig genomförbar lösning för. Tack

  • 3. Andy | 9 januari 2013 vid 04:39

    Amit Kumar - Det enda sättet jag vet som fungerar i alla fall är att underteckna föraren. Så du behöver ett kodsigneringscertifikat för det.

Lämna en kommentar

Krävs

Krävs, gömd

CAPTCHA Image
Uppdatera bild
*

Vissa HTML tillåten:
<a href="" title=""> <abbr title = ""> <acronym title = ""> <b> <blockquote cite = ""> <cite> <code> <del datetime = ""> <em > <i> <q cite = ""> <strike> <strong>

Trackback this post | Prenumerera på kommentarer via RSS


Prenumerera på www.DeviceDriverFinder.com

Prenumerera på senaste enhet och förar nyheter!

Omdömen

Användbara Driver Verktyg

Kategorier

Nya Inlägg

Senaste kommentarer

Översättare

English flagItalian flagPortuguese flagGerman flagFrench flagSpanish flagGreek flag
Dutch flagBulgarian flagCzech flagCroatian flagDanish flagFinnish flagPolish flag
Romanian flagSwedish flagNorwegian flagSlovenian flagUkrainian flagTurkish flagHungarian flag