Signerade drivrutiner och osignerade drivrutiner

19 februari 2010

När du installerar en drivrutin i Windows, kanske du har sett en varning om att drivrutinen inte är signerad. I så fall måste du manuellt tillåta installation och användning av denna drivrutin.

I Vista till exempel du skulle se meddelandet nedan anger att Windows inte kan verifiera utgivaren av drivrutinen.

Unsigned driver install message

Men vad är skillnaden mellan signerade och osignerade drivrutiner?

En signerad drivrutin är i grunden en digitalt signerad drivrutin, vilket innebär att drivrutinen är associerad med ett digitalt certifikat som gör det möjligt att identifiera utgivaren av föraren. Det garanterar också att föraren har aldrig ändrats av någon annan, eftersom det skulle fördärva det undertecknade status och göra den osignerade.

Så med hjälp av en signerad drivrutin kommer att se till att Windows automatiskt kan installera drivrutinen och förhindrar skadliga program som ska installeras tillsammans med föraren. Med tanke på att förarna verkar på en mycket hög säkerhetsnivå i operativsystemet, är det mycket viktigt att använda säkra förare.

Windows Vista, Windows 2008 Server och Windows 7 redan driva osignerade drivrutiner som ska installeras med hjälp av administratörsnivå få tillgång, men hur kan du veta säkert att en osignerad drivrutin är säkert?

Tja, det kan du inte riktigt. Så alltid se till att ditt säkerhetsprogram är uppdaterad och aktiv, och gör en säkerhetskopia eller skapa en systemåterställningspunkt innan du gör några ändringar i systemet, särskilt vid installation av drivrutiner .

Verifiera osignerade drivrutiner i Windows XP

I Windows XP, är tillämpningen av signerade drivrutiner inte är närvarande, så risken att installera osignerade drivrutiner med alla risker som är mycket högre.

En sak du kan göra i Windows XP är att hitta de osignerade drivrutiner i Windows XP och, om möjligt, ersätta dem med nyare, signerade drivrutiner.

Microsoft har detaljerade instruktioner om hur du använder Windows XP Signature Verification Tool för att kontrollera de osignerade drivrutinsfilerna. Detta beskriver även det gemensamma problemet med energisparfunktioner i osignerade drivrutiner, så du kan prova att uppdatera eller ersätta de osignerade drivrutiner med signerade drivrutiner eller inaktivera osignerade drivrutiner om de orsakar sådana problem.

Inaktivera Unsigned Driver Varningar

Det är inte något vi rekommenderar, men som användare du faktiskt kan inaktivera de varningstexter osignerade drivrutiner i Windows XP. Högerklicka på ikonen Den här datorn och välj Egenskaper i popupmenyn. Välj nu fliken Maskinvara och klicka på Signering av drivrutin knappen. Välj sedan Ignorera alternativet och klicka på OK.

Ignore unsigned drivers in Windows XP

Om du använder Windows XP Professional, kan du också ändra den politik säkerhets att göra detsamma.

Skriv "secpol.msc" vid alternativet Kör i Start-menyn och tryck på Enter. Bläddra sedan till Lokala principer -> Säkerhetsalternativ. Nu hitta och ändra alternativet "Devices: Unsigned driver installation beteende" till "Tyst lyckas". Detta kräver en omstart av datorn.

Använd osignerade drivrutiner i Windows 7

Windows 7 kommer inte att tillåta dig att installera osignerade drivrutiner också. Även om det är bra att skydda ett operativsystem från att installera potentiellt opålitliga förare, i en del fall där helt enkelt inte finns några signerade drivrutiner tillgängliga, och osignerade drivrutiner är det enda sättet att göra en enhet arbete.
I Windows 7 kan du stänga av signering av drivrutiner från Start-menyn (F8), men det kommer att behöva göras under varje uppstart.
Andra alternativ är att använda Principeditorn, som kommer att arbeta för Ultimate (och jag tror också Pro-versioner):
- Starta Principeditorn med kommandot gpedit.msc på startmenyn.
- Välj User Config -> Admin Templ. -> System -> Driver installation
- Välj IGNORERA i listrutan

Om alternativet Principeditorn inte är tillgänglig, kan du använda den här metoden:
- Starta en kommandotolk med administratörsrättigheter (högerklicka och välj Kör som administratör)
- Typ Bcdedit.exe -Set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS och tryck på Enter
- Typ Bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON och tryck på Enter

Efter detta ska du kunna installera osignerade drivrutiner i Windows 7.

Om du vill återställa ändringarna, använd DENABLE_INTEGRITY_CHECKS som det sista alternativet i det första kommandot och OFF istället för ON i det andra kommandot.

Om allt detta inte fungerar för dig, kan du försöka logga föraren själv. Windows stöder ett testläge som tillåter undertecknat (men inte digitalt verifierad) förare som skall lastas. Ett verktyg som kallas Driver Signature Enforcement Overrider kan användas för detta ändamål.
För att uppdatera drivrutinerna i några få enkla steg kan du använda ett verktyg föraren uppdatera .

»Tvärbindes«

Entry Filed under: drivrutiner

3 Kommentarer Lägg till din egen

  • . 1 Social Bookmarking | 4 maj 2010 kl 08:41

    - Tack igen för bidraget till KarmaLynx.com- här kommer definitivt att hjälpa någon ut en dag. Glad att det hade både XP och & informations-

  • 2. Amit Kumar | 8 januari, 2013 kl 12:57

    Hej jag är en ansökan förpackare som på Windows 7-plattformen. Jag fick denna osignerad drivrutin när du installerar programmet benämns "ClearOne Coverge console", men jag vill använda den som signerad drivrutin så att den kunde användas i mitt paket som obevakad och användaren ska inte behöva interagera med installationen av denna Unsigned Driver. ge mig genomförbar lösning för. Tack

  • . 3 Andy | 9 januari 2013 kl 04:39

    Amit Kumar - Det enda sättet jag vet att kommer att fungera i samtliga fall är att underteckna föraren. Så du behöver ett kodsigneringscertifikat för det.

Lämna en kommentar

Krävs

Obligatorisk, gömd

CAPTCHA Image
Uppdatera bild
*

Viss HTML tillåtna:
href <abbr title = ""> <acronym title = ""> <b> <blockquote cite = ""> <cite> <code> <del datetime = ""> <em > <i> <q cite = ""> <strike> <strong>

Trackback this post | Prenumerera på kommentarer via RSS-flöde


Prenumerera på www.DeviceDriverFinder.com

Prenumerera på senaste enhet och driver nyheter!

Omdöme

Användbara Driver Verktyg

Kategorier

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Translator

English flagItalian flagPortuguese flagGerman flagFrench flagSpanish flagGreek flag
Dutch flagBulgarian flagCzech flagCroatian flagDanish flagFinnish flagPolish flag
Romanian flagSwedish flagNorwegian flagSlovenian flagUkrainian flagTurkish flagHungarian flag