Signerade drivrutiner och osignerade drivrutiner

19 februari 2010

När du installerar en drivrutin i Windows, kanske du har sett en varning om att föraren inte är signerad. I så fall måste du manuellt godkänna installation och användning av denna drivrutin.

I Vista till exempel skulle du se meddelandet nedan anger att Windows inte kan verifiera utgivaren av drivrutinen.

Unsigned driver install message

Men vad är skillnaden mellan signerade och osignerade drivrutiner?

En signerad drivrutin är i grunden ett digitalt signerad drivrutin, vilket innebär att drivrutinen är associerad med ett digitalt certifikat som tillåter identifiering av utgivaren av föraren. Det garanterar också att föraren har aldrig ändrats av någon annan, eftersom det skulle korrumpera undertecknade status och göra den osignerade.

Så med hjälp av en signerad drivrutin kommer att säkerställa att Windows automatiskt kan installera drivrutinen och förhindrar skadliga program som ska installeras tillsammans med föraren. Med tanke på att förarna verkar på en mycket hög säkerhetsnivå i operativsystemet, är det mycket viktigt att använda säkra förare.

Windows Vista, Windows 2008 Server och Windows 7 redan driva osignerade drivrutiner som ska installeras med hjälp av administratörsnivå tillgång, men hur kan du veta säkert att en osignerad drivrutin är säkert?

Tja, du kan inte riktigt. Så alltid se till att ditt säkerhetsprogram är uppdaterat och aktiv, och gör en säkerhetskopia eller skapa en systemåterställningspunkt innan du gör några ändringar i systemet, speciellt när du installerar drivrutiner .

Verifiera osignerade drivrutiner i Windows XP

I Windows XP, är tillämpningen av signerade drivrutiner inte finns, så risken att installera osignerade drivrutiner med alla risker är mycket högre.

En sak du kan göra i Windows XP är att hitta de osignerade drivrutiner i Windows XP och, om möjligt, ersätta dem med nyare, signerade drivrutiner.

Microsoft har detaljerade instruktioner om hur du använder Windows XP Signature Verification Tool för att kontrollera osignerade drivrutinsfilerna. Detta beskriver också vanligt problem med strömhantering i osignerade drivrutiner, så du kan försöka uppdatera eller ersätta de osignerade drivrutiner från signerade drivrutiner eller inaktivera osignerade drivrutiner om de inte orsakar sådana problem.

Inaktivera osignerad drivrutin Varningar

Det är inte något vi rekommenderar, men som användare du faktiskt kan inaktivera de varningstexter osignerade drivrutiner i Windows XP. Högerklicka ikonen Den My, och välj Egenskaper i popupmenyn. Välj nu fliken Maskinvara och klicka på Signering av drivrutin knappen. Välj sedan Ignorera alternativet och klicka på OK.

Ignore unsigned drivers in Windows XP

Om du använder Windows XP Professional, kan du också ändra den politik säkerhets att göra detsamma.

Skriv "secpol.msc" på Kör alternativet i startmenyn och tryck på Enter. Bläddra sedan till Lokala principer -> Säkerhetsalternativ. Nu hitta och ändra alternativet "Devices: Osignerad drivrutin installation beteende" till "Tyst lyckas". Detta kräver en omstart av datorn.

Använd osignerade drivrutiner i Windows 7

Windows 7 kommer inte att tillåta dig att installera osignerade drivrutiner också. Även om det är bra att skydda ett operativsystem från att installera potentiellt opålitliga förare, i vissa fall där helt enkelt inte finns några signerade drivrutiner tillgängliga, och de osignerade drivrutiner är det enda sättet att göra en enhet arbete.
I Windows 7 kan du stänga av signering av drivrutiner från Start-menyn (F8), men som kommer att behöva göras under varje uppstart.
Andra alternativ är att använda grupprincip redaktör, vilket kommer att arbeta för Ultimate (och jag tror också Pro versioner):
- Starta Principeditorn med kommandot gpedit.msc på startmenyn.
- Välj User Config -> Admin Templ. -> System -> Driver installation
- Välj IGNORERA i listrutan

Om alternativet Group Policy Editor är inte tillgänglig, kan du använda den här metoden:
- Starta en kommandotolk med admin rättigheter (högerklicka och välj Kör som administratör)
- Typ Bcdedit.exe -Ställ loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS och tryck på Enter
- Typ Bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON och tryck på Enter

Efter detta bör du kunna installera osignerade drivrutiner i Windows 7.

Om du vill återställa ändringarna, använd DENABLE_INTEGRITY_CHECKS som det sista alternativet i det första kommandot och AV istället för PÅ i andra kommandot.

Om allt detta inte fungerar för dig, kan du försöka logga föraren själv. Windows stöder ett testläge som tillåter undertecknat (men inte digitalt verifierad) förare som ska lastas. Ett verktyg som kallas Driver Signatur Enforcement Overrider kan användas för detta ändamål.
Att uppdatera drivrutinerna i några få enkla steg kan du använda ett verktyg föraren uppdatera .

»Tvärbunden«

Entry Filed under: drivrutiner

3 Kommentarer Lägg till din egen

  • . 1 Social Bookmarking | 4 maj 2010 vid 08:41

    - Tack igen för bidraget till KarmaLynx.com- detta kommer definitivt att hjälpa någon ut en dag. Glad att det hade både XP och & informations-

  • 2. Amit Kumar | 8 januari, 2013 vid 12:57

    Hej jag är en applikation förpackare som på Windows 7-plattformen. Jag fick denna osignerad drivrutin när du installerar programmet heter som "ClearOne Coverge konsol" men jag vill använda den som undertecknat föraren så att den skulle kunna användas i mitt paket som obevakat och användaren ska inte behöva interagera med installationen av denna Unsigned Driver. snälla ge mig genomförbar lösning för. Tack

  • . 3 Andy | 9 januari 2013 vid 04:39

    Amit Kumar - Det enda sättet jag vet som fungerar i samtliga fall är att underteckna föraren. Så du behöver en kodsigneringscertifikat för det.

Lämna en kommentar

Krävs

Krävs, dolda

CAPTCHA Image
Uppdatera bild
*

Viss HTML tillåts:
<a href="" title=""> <abbr title = ""> <acronym title = ""> <b> <blockquote cite = ""> <cite> <code> <del datetime = ""> <em > <i> <q cite = ""> <strike> <strong>

Trackback this post | Prenumerera på kommentarer via RSS


Prenumerera på www.DeviceDriverFinder.com

Prenumerera på senaste enhet & förare nyheter!

Kommentarer

Användbara Driver Verktyg

Kategorier

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Översättare

English flagItalian flagPortuguese flagGerman flagFrench flagSpanish flagGreek flag
Dutch flagBulgarian flagCzech flagCroatian flagDanish flagFinnish flagPolish flag
Romanian flagSwedish flagNorwegian flagSlovenian flagUkrainian flagTurkish flagHungarian flag