Signerade drivrutiner och osignerade drivrutiner

19 februari 2010

När du installerar en drivrutin i Windows, kanske du har sett en varning om att drivrutinen inte är signerad. I så fall måste du manuellt godkänna installation och användning av denna drivrutin.

I Vista till exempel skulle du se meddelandet nedan anger att Windows inte kan verifiera utgivaren av drivrutinen.

Unsigned driver install message

Men vad är skillnaden mellan signerade och osignerade drivrutiner?

En undertecknad förare är i grunden en digitalt signerad drivrutin, vilket innebär att drivrutinerna är associerad med ett digitalt certifikat som gör det möjligt att identifiera utgivaren av föraren. Det garanterar också att föraren har aldrig ändrats av någon annan, eftersom det skulle fördärva den undertecknade status och göra den osignerade.

Så med hjälp av en signerad drivrutin kommer att se till att Windows automatiskt kan installera drivrutinen och förhindrar skadliga program som ska installeras tillsammans med föraren. Med tanke på att förarna verkar på en mycket hög säkerhetsnivå i operativsystemet, är det mycket viktigt att använda säkra förare.

Windows Vista, Windows 2008 Server och Windows 7 redan driva osignerade drivrutiner som ska installeras med hjälp av administratörsnivå, men hur kan du veta säkert att en osignerad drivrutin är säker?

Tja, kan man inte riktigt. Så alltid se till att ditt säkerhetsprogram är uppdaterad och aktiv, och gör en säkerhetskopia eller skapa en systemåterställningspunkt innan du gör några ändringar i ditt system, speciellt när du installerar drivrutiner .

Verifiera osignerade drivrutiner i Windows XP

I Windows XP, är tillämpningen av signerade drivrutiner inte är närvarande, så risken att installera osignerade drivrutiner med alla tillhörande risker är mycket högre.

En sak du kan göra i Windows XP är att hitta osignerade drivrutiner i Windows XP och, om möjligt, ersätta dem med nyare, signerade drivrutiner.

Microsoft har detaljerade instruktioner om hur du använder Windows XP Signature Verification Tool för att kontrollera de osignerade drivrutinerna. Detta beskriver även det gemensamma problemet med strömhantering i osignerade drivrutiner, så du kan prova att uppdatera eller ersätta de osignerade drivrutiner med signerade drivrutiner, eller inaktivera osignerade drivrutiner om de inte orsakar sådana problem.

Inaktivera Unsigned Driver Varningar

Det är inget vi rekommenderar, men som användare du faktiskt kan inaktivera varningarna om osignerade drivrutiner i Windows XP. Högerklicka på ikonen Den här datorn och välj Egenskaper på snabbmenyn. Välj nu fliken Maskinvara och klicka på Signering av drivrutin knappen. Därefter markerar du Ignorera alternativet och klicka på OK.

Ignore unsigned drivers in Windows XP

Om du använder Windows XP Professional kan du också ändra säkerhetspolitik att göra detsamma.

Skriv "secpol.msc" vid alternativet Kör i Start-menyn och tryck på Enter. Bläddra sedan till Lokala principer -> Säkerhetsalternativ. Nu hitta och ändra alternativet "Enheter: Unsigned driver installation behavior" till "Tyst lyckas". Detta kräver en omstart av datorn.

Använd osignerade drivrutiner i Windows 7

Windows 7 kommer inte att tillåta dig att installera osignerade drivrutiner också. Även om det är bra att skydda ett operativsystem från att installera potentiellt opålitliga förare, i vissa fall helt enkelt inte undertecknat drivrutiner tillgängliga, och de osignerade drivrutiner är det enda sättet att göra en enhet arbete.
I Windows 7 kan du inaktivera drivrutinen signering från Start-menyn (F8), men det kommer att behöva göras under varje uppstart.
Andra alternativ är att använda Group Policy Editor, som kommer att arbeta för Ultimate (och jag tror även de Pro-versioner):
- Starta Group Policy Editor med kommandot gpedit.msc på startmenyn.
- Väljer du User Config -> Admin Templ. -> System -> Driver installation
- Välj IGNORERA i listrutan

Om alternativet Group Policy Editor inte är tillgänglig, kan du använda den här metoden:
- Starta en kommandotolk med admin rättigheter (högerklicka och välj Kör som administratör)
- Typ Bcdedit.exe-set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS och tryck på Enter
- Typ Bcdedit.exe-set TESTSIGNING ON och tryck på Enter

Efter detta bör du kunna installera osignerade drivrutiner i Windows 7.

Om du vill återställa ändringarna, använd DENABLE_INTEGRITY_CHECKS som det sista alternativet i det första kommandot och OFF istället för ON i det andra kommandot.

Om allt detta inte fungerar för dig, kan du prova att logga föraren själv. Windows stöder ett testläge som gör undertecknat (men inte digitalt verifierad) drivrutiner som ska laddas. Ett verktyg som kallas Driver Signatur Enforcement Overrider kan användas för detta ändamål.
För att uppdatera drivrutinerna i några enkla steg kan du använda ett verktyg drivrutinsuppdatering .

»Förnätad«

Entry Filed under: drivrutiner

3 kommentarer till din egen

  • . 1 Social Bookmarking | 4 maj 2010 kl 08:41

    - Tack igen för bidraget till KarmaLynx.com-här kommer definitivt att hjälpa någon ut en dag. Glad att det hade både XP och och informations-

  • . 2 Amit Kumar | 8 januari, 2013 kl 12:57

    Hej jag är en applikation förpackare som på Windows 7-plattformen. Jag fick den här osignerade drivrutinen när du installerar program som heter som "ClearOne Coverge konsol", men jag vill använda den som undertecknat drivrutin så att den kunde användas i mitt paket som obevakad och användaren ska inte behöva interagera med installationen av denna Unsigned Driver. ge mig genomförbar lösning. Tack

  • 3. Andy | 9 januari 2013 kl 04:39

    @ Amit Kumar - Det enda sättet jag vet att kommer att fungera i alla fall är att underteckna föraren. Så du behöver en kodsigneringscertifikat för det.

Lämna en kommentar

Krävs

Krävs, gömd

CAPTCHA Image
Uppdatera bild
*

Vissa HTML tillåten:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote <kodifiera> <del datetime=""> <em > <i> <q cite=""> <starkt>

Trackback this post | Prenumerera på kommentarer via RSS Feed


Prenumerera på www.DeviceDriverFinder.com

Prenumerera på den senaste enheten och förar nyheter!

Omdöme

Användbara Driver Verktyg

Kategorier

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Translator

English flagItalian flagPortuguese flagGerman flagFrench flagSpanish flagGreek flag
Dutch flagBulgarian flagCzech flagCroatian flagDanish flagFinnish flagPolish flag
Romanian flagSwedish flagNorwegian flagSlovenian flagUkrainian flagTurkish flagHungarian flag